Skip to content

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Õnne Pillaku sõnul on Tallinna lasteaiaõpetajate palgatõus hea uudis. Kuid seda tuleks sarnaselt kooliõpetajatele teha tagasiulatuvalt 1. jaanuarist ja maksta palka kogu töötatud aja eest.

„Mul on hea meel, et linnavalitsus on Reformierakonda kuulda võtnud ning esialgu augustisse planeeritud lasteaiaõpetajate palgatõus on toodud kevadesse,“ ütles Pillak. Kuid Pillak ei ole 1. maist planeeritud lasteaiaõpetajate palgatõusuga lõpuni rahul. „Minu ettepanek linnavalitsusele on 1. maist lasteaedades planeeritud palgatõus teha tagasiulatuvalt 1. jaanuarist, nagu seda tehti Tallinna kooliõpetajatel,“ lisas ta.

„Olen volikogus, linnapeale saadetud ettepanekutes ja talle esitatud arupärimistes korduvalt rõhutanud, et Tallinna lasteaedadeõpetajaid tuleb kohelda võrdselt koolideõpetajatega. Esimene samm selleks tehti neli aastat tagasi, kui lasteaiaõpetajate miinimumpalgamäär võrdsustati kooliõpetajatega. Samuti tuleb käituda palkade tõstmisega,“ arvas Pillak.

Lisaks palgatõusule on Õnne Pillaku arvates oluline õpetajate täistöökoormuse taastamine, millest linnavalitsus kahjuks midagi kuulda ei taha.

„Tallinnas on 1963 lasteaiaõpetajat, kellest 1149 töötab osalise tööajaga. Linnapea põhjendab seda lasteaiaõpetajate oma sooviga, et nii on neil võimalik paindlikumalt tööl käia,“ rääkis Pillak. Tema arvates on see linnavalitsuse eneseõigustamine, millel inimeste tegelike soovidega ei ole midagi pistmist.

„Lasteaiad on avatud kindlal ajal ning kui lapsed on lasteaias, siis peavad seal ka olema õpetajad. Ma ei näe võimalust, et õpetajad saaksid keset lasteaiapäeva hakata endale tegema paindlikumaid graafikuid,“ lausus Pillak.

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juhi hinnangul on lasteaiaõpetajate tööaja vähendamine olnud linnavalitsuse kokkuhoiupoliitika. „Selle asemel, et hoida kokku oma propagandamasinalt, hoiab linnavalitsus kokku õpetajatelt, makstes neile tehtud töö eest ainult osa palgast. Minu meelest ei ole see õige käitumine,“ ütles Pillak.

„Selleks, et lasteaedades töötaksid motiveeritud õpetajad, peavad nad saama oma töö eest väärilist palka ja kõigi töötatud tundide eest täismahus, mitte osaliselt,“ märkis Pillak.

Allikas: Reformierakond

Tallinna lasteaiaõpetajatele tuleb palka maksta täistööaja eest

  • by