Skip to content

NaiRe kevadseminar toimus 13.-14. aprillil 2024.a. Kuressaares. Enne seminari algust kogunes ka NaiRe juhtatus laiendatud koosseisus.

Tegime kokkuvõtteid valimiste vahelisest perioodist ja võtsime uusi kohustusi.

1. Tõdesime, et Laulasmaa kevadseminaril vastu võetud juhatuse otsuse, mille järgi taotlesime NaiRe liikmetele Riigikogu 2023. aasta valimisteks kandideerimisnimekirjas esimest või teist positsiooni, suutsime täita. 10s ringkonnas oli NaiRe naine teisel positsioonil ja kahes ringkonnas juhtis NaiRe liige nimekirja. Riigikokku pääses 14 naist.

2. Tunnustasime Europarlamendi valimistel kandideerijate nimekirja, kus on esindatud palju NaiRe liikmeid. 9st kandideerijast 5 on NaiRe liikmed – Yoko Alender, Maria Jufereva Skuratovski, Hanah Lahe, Karmen Joller ja Maarja Metstak.

3. Pikem arutelu toimus Kohalike Omavalitsuste volikogude 2025.aasta valimiste osas. Kaardistasime piirkonnad ja maakonnad, kus on NaiRe tugirakukesed olemas. Määrasime piirkondadele vastutajad, kes püüavad katta Eestimaa 79 linna-valda. See on ambitsioonikas eesmärk. NaiRe liikmeid on hetkel 440 ringis kuid kohalike volikogude valimiste ettevalmistamise protsessi käigus soovime NaiRe liikmeskonda suurendada.

4. Otsustati teha erakonna juhatusele ettepanek, täiendada erakonnaga liitumisavaldust selliselt et koheselt oleks naistel, kes astuvad erakonda,l võimalik liituda ka NaiRe-ga.

5. Võtsime teadmiseks, et järgmine NaiRe seminar võiks toimuda sügisel 2024. Juhatuse liikmed pakuvad välja teemad, mida võiksime sügisseminaril käsitleda.

NaiRe juhatus valmistub Kohalike Omavalitsuste volikogude 2025.aasta valimisteks

  • by