Skip to content

Endise siseministri väljaütlemine kõikide naiste suunal

13. – 14. mail 2022 kogunesid Reformierakonna naisteühenduse NaiRe liikmed kevadseminarile. NaiRe liikmed mõistavad ühiselt hukka ja väljendavad nördimust endise siseministri väljaütlemisele, kus alavääristati Ukrainast sõjapõgenikena Eestisse saabunud naisi. Mart Helme väljaütlemine puudutab tegelikult laiemalt kõiki naisi ja näitab ühe poliitilise jõu alavääristavat ja solvavat suhtumist.

Euroopas käib sõda. Venemaa sõda. Eesti piiririik on tunginud kallale iseseisvale Ukraina riigile. Ukraina mehed kaitsevad oma riigi vabadust ja ukrainlannad kaitsevad oma lapsi, põgenedes sõjakolletest. Naised jätsid maha oma kodud ja mehed. Ukrainlased kaitsevad kogu Euroopat ning meie vabadust ja ka meie, eestlased, oleme sõjas, toetades ja abistades Ukrainat.

Üle 6 miljoni ukrainlase on tänasega sunnitud oma kodust ja kodumaalt lahkuma. Eestisse saabujatest on 45% naised ja kolmandik lapsed. Me toetame neid naisi, tunnustame ja tunneme kaasa. Nende naiste üleelamiste taustal on kohutav sildistada ja solvata, kommunikeerides prostitutsiooni! Endise siseministrina peaks Helme võitlema just selle eest, et Eestis ei toimuks inimkaubandust ja prostitutsiooni.

Sedavõrd uskumatuna tundub hiljutises elu24.postimees.ee artiklis Moonika Helme väljaütlemine, et ta on šhokis oma koera kadumise üle, kuid endise siseministri abikaasa ja naisena, ei häiri teda sõjapõgenike nimetamine prostituutideks.

NaiRe liikmed tunnustavad ja hindavad meie naisministrite tööd. Eriti soovime esile tuua peaminister Kaja Kallase tööd, kes on suutnud kogu maailmale selgeks teha, et Venemaa vastu ei saa siidikinnastega astuda.

Kui Ukraina ei võida, siis oleme kunagi meie järgmised.

Reformierakonna naisteühenduse NaiRe avaldus

  • by