Skip to content

Reformierakonna aseesimees, eurosaadik Kaja Kallas ütles, et valitsuspartnerite käitumine on tema jaoks arusaamatu ning tema hinnangul käitub parteijuht Taavi Rõivas õigesti, et peaministrikohalt tagasi ei astu.

«See kõik on pisut arusaamatu, miks koalitsioonipartnerid selliseid liigutusi teevad,» kommenteeris Kallas, lisades, et eks lähipäevil selguvad täpsemad põhjused, vahendas ERRi uudisteportaal.

Seda, kas Taavi Rõivas peaks erakonnas vastutuse võtma ja ka esimehe kohalt tagasi astuma, on Kallase sõnul vara öelda.

kaja_kallas_ep_0Küsimusele, kas Reformierakonna liit Keskerakonnaga oleks mõeldav, vastas Kallas, et see ei oleks väärikas, kuna sel juhul tuleks neil hakata üle pakkuma seda, mida IRL ja sotsid on juba Keskerakonnale pakkunud.

Kommenteerides Rõivase otsust mitte tagasi astuda, ütles Kallas, et see oli õige otsus, kuna muidu oleks just Rõivas see, kes valitsuse laiali lööb, ehkki algatus valitsust lõhkuda tuli ikkagi IRLi ja sotside poolt.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas teatas täna pärast erakonna juhatuse koosolekut, et ei nõustu koalitsioonipartnerite Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu survel tagasi astuma ning laseb riigikogul eile menetlusse antud umbusaldusavaldust homme arutada ja hääletada.

Allikas: 8.november, Postimees

Kaja Kallas: Rõivas teeb õigesti, et tagasi ei astu

  • by