Skip to content

MTÜ Eesti Naiste Koostöökett
Pressiteade

Eesti Naiste Koostööketi aunimetuse Teenäitaja pälvib ASTRID KANNEL

Tänavu pälvib MTÜ Eesti Naiste Koostöökett poolt üheteistkümnendat korda välja antava TEENÄITAJA  aunimetuse  ajakirjanik  Astrid Kannel. Eesti Naiste Koostööketi asutatud aunimetuse Teenäitaja eesmärgiks on parandada poliitilist kliimat, mõjutada suhtlemis- ja poliitilist kultuuri, kaitsta isiku õigusi ja –vabadusi ning viia ellu meeste ja naiste võrdõiguslikkust.

Astrid Kannel on  teleekraanilt tuttav pea kõigile Eesti elanikele. Tema värvikad reportaažid, vahedad sõnavõtud ja loogilised arutelud maailmas toimuva üle on pannud inimesi mõtlema ja kaasa elama. Astrid Kannel on inimene, kes pole peljanud sündmuste objektiivse kajastamise nimel olla keset sõjamöllu Iraagis ning Ukraina sümboliks saanud Maidanil, Krimmis ning vilistavate kuulide keskel Ida- Ukrainas.

Mikk Salu on Eesti Ekspressis kirjutanud, et rusikasse surutud mikrofon, seljataga kärgatavad plahvatused ning karjuvad vihase mehed on ETV välisuudiste toimetaja Astrid Kanneli unistuste töö.

Peale vahetute reportaažide on Astrid Kannel tuntuks saanud ka turvalises stuudios välispoliitiliste sündmuste ja Eesti välispoliitika analüüsijana ja kommenteerijana.

Astrid Kanneli pikaajaline ajakirjanduslik tegevus ning eriti Ukraina viimase aasta sündmuste toomine vaatajateni nii sõnas kui pildis on põhjus, miks ta võiks olla 2014.aasta Teenäitaja- tema roll meile objektiivse ja vahetu info edastajana on seda väärt.

Eesti teleajakirjanik;

Astrid Kannel on töötanud paljudes ajalehtedes, aastatel 19972001 oli Eesti Televisiooni ja Eesti Päevalehe korrespondent Moskvas. Hiljem oli ta ETV välisuudiste toimetaja. «Aktuaalse kaamera» ja välispoliitikasaate “Välisilm” saatejuht.

2014.aastal V-Pandi nimelise ajakirjanduspreemia laureaat.

Teenäitaja 2014 aunimetuse pidulik üleandmine toimub Tallinnas Riigikogu Kalevipoja saalis esmaspäeval 16.02.2015  kell 17.00

MTÜ Eesti Naiste Koostöökett juhatuse eesistuja Heli Teder´i sõnul võib Teenäitajaks olla avaliku elu tegelane ( poliitik, loovinimene, haritlane, arvamusliider, ettevõtja, ajakirjanik vms), kes oma tegevuse ( algatuste, esinemiste, seisukohavõttudega) on mõjutanud Eesti ühiskonna eetilisi väärtushinnanguid, arendanud euroopalikku poliitilist kultuuri, edendanud võrdõiguslikkust, lahendanud ühiskonda ahistavaid kriise või vastuolusid.

Heli Teder

MTÜ Eesti Naiste Koostöökett

juhatuse eesistuja  2015

email: teder.heli@gmail.com

Pressiteade: Teenäitaja 2014 – 16.veebruar kell 17.00 Riigikogus Kalevipoja saalis

  • by