Skip to content

Ümberjagamisest tulu ei teki, küll aga tekib piruka jagamisel puru, mis kipub kaotsi minema, kritiseerib europarlamendi liige Kaja Kallas (Reformierakond) uue valitsuse maksumuudatusi.

Uue valitsuse koalitsioonileping on küll välja reklaamitud kui deklaratsioonide- ja loosungitevaba, kuid tegelikkuses on seal palju teemasid, mis loosungina kõlavad hästi, kuid mille tegelik pale avaldub alles konkreetsete sammude avalikustamisel. Keskendun paarile aspektile, mida praegu juba teame.

Näiteks on asutud ellu viima tulumaksureformi, mis peaks koalitsioonilepingu kohaselt vähendama ebavõrdsust. Julgen kahelda, et sellisel kujul tulumaksreform ebavõrdsust vähendab. Süsteem läheb palju keerulisemaks, tekib palju erinevaid astmeid. Teame maailma praktikast, et mida keerulisem süsteem, seda kergem on inimestel, kel on selleks võimalused, süsteemi keerukust ära petta ja oma tulu peita. Ning paraku, mida suuremaks lähevad vahed, seda suurem on rohkem teenivate inimeste kiusatus kasutada süsteemi keerukust maksude optimeerimiseks.

Allikas: Äripäev, 9.veebruar 2017

Kaja Kallas: piruka pudistamine

  • by