Skip to content

Väikestest inimestest, nende kooliteest, Gustav Adolfi gümnaasiumi laiendamisest Kalamajja ja Tallinna suurest pildist (õigemini selle puudumisest).

Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi Kalamajja laienemine on juba mõnda aega pahameelt tekitanud: lapsevanemad ja vilistlased koguvad allkirju kooli laiendamise vastu ning osapooled väitlevad meedias tuliselt. Samal ajal käib Tallinnas aadressil Vana-Kalamaja 9 asuvas koolimajas juba mõnda aega ehitustöö (ehkki ehitusluba väidetavalt väljastatud ei ole).

Otsused on tegelikult juba langetatud. Arutelu on pigem infosulus olnute meeleheitlik püüe mõista, miks muudatusi tehakse ja millised on tagajärjed peredele, hariduse kvaliteedile.

Kindlasti ei ole siin tegemist kaasava linnajuhtimisega. Pigem on tegemist tulekahju kustutamisega. Kalamaja koolikohtade puudus on juba nii suur, et kohalik põhikool peaks töötama 24 tundi ööpäevas, et katta olemasolev ja järjest suurenev vajadus. Gustav Adolfi kooli Kalamajja laienemine tundus paljudele Kalamaja elanikele seetõttu tervitatava sammuna. Ent kas see plaan on ikka tehtud Kalamaja perede ja siinse elukeskkonna huvides?

Allikas: Eesti Päevaleht, 6.veebruar 2017

Yoko Alender: Tallinn vajab rohkem kodulähedasi põhikoole, mitte Gustav Adolfi kooli laiendamist

  • by