Skip to content

PRESSITEADE
19.01.2017

Ettevõtlikud naised asuvad kohalikku elu arendama

Eile õhtul kogunes Paides Wabalinna majas üksteist aktiivset Järvamaa naist, kes lõid naisteklubile NaiRe kohaliku rakukese.

Vajadus tegusaid naisi ühendava koosluse järele tekkis eestvedajate sõnul põhjusel, et kaotsi ei läheks kellegi head mõtted ja soov ühiskonda panustada.

“Järvamaal on palju tublisid ja aktiivseid naisi. Me tahame neid julgustada oma arvamust välja ütlema. Kõigi arvamus on oluline – ema, vanaema, õpetaja, ettevõtja, arsti, teadlase,“ selgitab kohalikku ühendust juhtima valitud paidelanna Riina Türner. „Järvamaal on palju naisi, kes tahavad oma mõtteid avaldada ja kogukonna arengus kaasa rääkida, aga pole leidnud selleks võimalust ja julgust. NaiRe naised võtavad rolli ja julguse, et edastada kogukondadest tulnud mõtteid nii omavalitsustele kui ka riigile,“ lisas klubi värske esinaine.

Jarvamaanaised

Järvamaa NaiRe esimest kohtumist austasid oma külaskäiguga Reformierakonna uus esimees Hanno Pevkur ning Riigikogu liige ja NaiRe esinaine Maris Lauri.

Endise haridus- ja rahandusministri Lauriga vesteldi pikemalt õpetajate palga, maapiirkonnas arstiabi kättesaadavuse ja muidugi uue valitsuse maksutõusu teemadel. Arutlusele võeti ettevõtjaidki puudutavad teemad. Tulise mõttevahetuseni viis ettevõtete autode märgistamise teema, mis tekitab kohalolnud naiste hinnangul liigseid piiranguid ettevõtetele ning pärsib majanduse elavnemist.

“Olen veendunud, et naised peaksid rohkem erinevatel poliitikateemadel kaasa rääkima. Olgu selleks valimised, majanduse ja ettevõtluse edendamine, pere- ja tööelu ühitamine või tervise arendamine,” kiidab Maris Lauri Järvamaa naiste initsiatiivi. Ühtlasi lisas ta, et naistes on nii palju energiat ja ideid, mis aitavad ühiskonnas probleeme lahendada ja elu edasi viia.

Järvamaa naisteklubi korraldab huvipakkuvaid koolitusi ja kohtumisi oma liikmetele, nii juba liitunutele kui kõigile teistele, kes soovivad ühineda. Niisamuti plaanib naisteühendus õige pea alustada tegevustega, millesse kaasatakse kõiki kohalikke inimesi.

NaiRe on Reformierakonna naisteühendus, mille eesmärk on toetada naiste laiemat osalust poliitilises elus. Järvamaa NaiRe klubisse on oodatud kõik naised, kellel on soov midagi enda ja ühiskonna jaoks korda saata. Oluline on liberaalne maailmavaade ja huvi poliitika vastu.

Järvamaa NaiRe juhatuse moodustab esinaine Riina Türner ning juhatuse liikmed Kairet Kõljalg ja Eve Okas. Kokku on detsembris alustanud naisteklubis liikmeid juba 19.

Teade: Järvamaa ettevõtlikud naised asuvad kohalikku elu arendama

  • by