Skip to content

Majanduseksperdi ja riigikogu liikme Maris Lauri sõnul tuleb ettevõtjaid rohkem usaldada ning bürokraatia ei tohi olla ettevõtluse takistuseks.

“Riigi roll on eemaldada turutõrked ning teha ettevõtjate jaoks toimetamine lihtsaks ja mugavaks,” ütles Maris Lauri reedel Telliskivi Loomelinnakus toimunud väikeettevõtluse toetuseks korraldatud hommikuarutlusel.

MarisLOlles viimastel kuudel suhelnud sadade ettevõtjate ja ettevõtluse edendamisest huvitatuga, võib Lauri hinnangul ootused riigile jagada laias laastus kolmeks. “Esiteks on inimestel ootus, et vähemaks jääks bürokraatlikku asjaajamist. Teine suurem teemavaldkond puudutab inimeste oskusi ja haridust ning uute teadmiste omandamist. Kolmandaks paelub inimesi erinevad maksuküsimused, nagu näiteks sotsiaal- või käibemaksu alandamine,” rääkis Lauri.

“Liikvel on palju häid ideid ettevõtluse toetamiseks ja majanduse ergutamiseks, mis vajaksid ja vääriksid nii ekspertide kui ka poliitikute toetust. Ühe hommikuga maailma ei muuda, kuid positiivset hoogu võib anda küll,” kommenteeris Lauri hommikuarutluse algatust.

Ettevõtjaid häirivatest ning juba lahendamisel olevatest probleemidest tõi Lauri esile ettevõtte sõiduautode maksustamise ehk nn sõidupäevikute küsimuse, juhatuse liikmete töötuskindlustuse, käibemaksukohuslase piirmäära ning riigile esitatava aruandluse järgmisele tasemele viimise. “Majanduskasv tuleb vabadusest ja vastutusest, samas kui liigne reguleerimine pärsib lõpuks initsiatiivi ja seega majanduse arenguvõimalusi,” lisas Lauri.

 

Allikas: Ärileht, 26.veebruar 2016

Maris Lauri: kõike ei ole vaja reguleerida ja kontrollida

  • by