Skip to content

Randjärv: naised peavad perepoliitika kujundamisel jõulisemalt kaasa rääkima

LaineEesti Reformierakonna naisteühenduse NaiRe uus juht Laine Randjärv leiab, et naised peavad erinevate poliitikate kujundamisse jõulisemalt sekkuma.

“Hetkel käimasolevas lastetoetuste teemalises arutelus tuleks naiste seisukohtadega rohkem arvestada,” leiab Randjärv. “Püüame aktiviseerida naisi kaasa rääkima ühiskondlikus elus laiemalt, seda nii ettevõtluse kui majanduse arengut puudutavates küsimustes kui ka tervishoiu, laste huvitegevuse ja perepoliitika teemadel.”

Randjärv valiti Reformierakonna naisteühenduse esinaiseks nädalavahetusel Haapsalus toimunud üldkogul. Värsked juhatuse liikmed on ka Carmen Illak, Tiia Teppan, Kersti Vaga, Meeli Pärna, Valentina Lunina ja Margot Sarv.

Laine Randjärve sõnul on uus juhatus teotahteline ja ambitsioonikas. Suureks plussiks on asjaolu, et uued juhatuse liikmed tegutsevad igapäevaselt väga erinevates Eestimaa paikades – Tallinnas, Tartus, Raplamaal, Pärnumaal, Saaremaal ja Ida-Virumaal. „Praeguseks eesmärgiks on luua NaiRe piirkondlikud organisatsioonid seni esindamata maakondadesse – Hiiumaal ja Läänemaal, osaleda aktiivselt poliitilises tegevuses mitte ainult naiste organisatsioonide võrgustikes Eestis, vaid ka rahvusvahelisel tasandil.”

Vastvalitud NaiRe juhatuse liikmed kutsuvad kõiki üles aktiivselt osalema eelolevatel Europarlamendi valimistel. Viimase aja rahvusvahelised sündmused annavad kindla veendumuse, et 10 aastat tagasi tehtud otsus Eesti liitumisest Euroopa Liiduga oli ainuõige. Iga Eestimaa elanik peab täitma oma kodanikukohust ning valima Euroopa Parlamendi koosseisu kompetentse ning väärika esinduse.

„Kuna Eestil on võimalik Euroopasse lähetada vähe saadikuid, siis peavad need olema inimesed, kes Eesti Vabariigi nimel Euroopa olulises esinduskogus südamega tööd teevad ja suudavad teha koostööd nii naaberriikidega Läänemere regioonis kui terves Euroopas,’’ rõhutas Randjärv.

Lisainfo:

Laine Randjärv

Riigikogu aseesimees

53 044 808

PRESSITEADE 17.03.2014

  • by