Skip to content

Täna jõudis Riigikogus esimesele lugemisele tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muutmise seaduse eelnõu, mis kaotab hooldusravi ja hooldushaigla mõisted.

Nende asemele tulevad õendushaigla ning iseseisvalt osutatava statsionaarse õendusabi mõisted vastavad senisest paremini osutatava teenuse sisule.

Sotsiaalkomisjoni liikme ja seaduseelnõu kaasettekandja Maret Maripuu sõnul on oluline ühtne arusaam statsionaarsest õendusabiteenusest, sest senine hooldusraviteenuse mõiste polnud piisavalt selge ja üheselt arusaadav. ’’Seadusemuudatus fikseerib, milliseid teenuseid õendusabina osutatakse ning millised on selle teenuse nõuded. Mida selgemalt on kirjeldatud teenuste sisu ja loetelu, seda kvaliteetsemat teenust on võimalik meie inimestele pakkuda,“ rõhutas Maripuu.

Seaduse oluliseks uuenduseks on seegi, et nüüdsest võivad üldhooldekodud taotleda koduõendusteenuse osutamise tegevusluba. „Muudatus laiendab hooldekodude võimalusi ise integreeritult õendus- ja hooldusabiteenust pakkuda. Hooldekodus elavate eakate vajadused on mitmekesised ning muudatuse järel saab pakkuda paremat ja sobivamat teenust,“ lisas Maripuu.

Allikas: Neljas.ee. Tervis; 10.04.2013

Maret Maripuu: Selged nõuded aitavad pakkuda kvaliteetsemat ravi

  • by