Skip to content

“Möödunud nädalal riigikogus vastu võetud ravimiseaduse muudatus kaitseb tulevikus patsiente tõhusamalt võltsravimite eest ning muudab ravimid inimesele kättesaadavamaks,” lubab sotsiaalkomisjoni liige Maret Maripuu.

Maripuu sõnul on Euroopa Liidus suurenenud võltsitud ravimite hulk. “Võltsitud ravimid sisaldavad tavaliselt madalakvaliteedilisi koostisaineid, ei sisalda ettenähtud toimeaineid või sisaldavad neid vales koguses.

Vastuvõetud seadusega sätestatakse võltsitud ravimi mõiste ja reeglid, et välistada võltsravimite sattumine inimesteni,” lausus Maret Maripuu.

“Seadusega kehtestatakse nõuded ravimite kaugmüügile, mis aitavad tagada kaugmüügi võrdväärse kvaliteedi tavaapteegist saadava teenusega. Ravimite kaugmüük ehk e-apteek teeb kõikide inimeste elu lihtsamaks, kuid enim võidavad sellest maainimesed,” on rahvasaadik veendunud.

“Interneti teel tellitud ravimid on apteek kohustatud toimetama tellijani kogu Eesti piires ühtsetel tingimustel, olenemata sellest, kas elatakse Tallinnas või Ruhnus. Seadus sätestab ka turvanõuded, mille eesmärk on tagada, et võltsitud ravimid ei jõuaks tarneahelasse,” lisas reformierakondlasest parlamendisaadik.

Allikas: Kadri Paas, Delfi Majandus, 02. aprill 2013

Maripuu: uus seadus tõkestab võltsravimite levikut

  • by